verschil tussen wax en gel

Het verschil tussen wax en gel voor je haar

Het is een veel gestelde vraag: wat is het verschil tussen wax en gel voor je haar? Wax en gel zijn er beide voor bedoeld om je haar in model te brengen. Maar wat is nou beter, wax of gel? En wat zijn precies de verschillen tussen haarwax en haargel?

Het verschil tussen wax en gel voor je haar

Het blijft een vraag die vaak wordt gesteld: wat is het verschil tussen wax en gel? Beide haarproducten zijn ervoor om je haar in model te brengen. Toch verschillen wax en gel behoorlijk van elkaar.

Wax is over het algemeen wat vetter dan gel. Als je gel in je haar doet dan droogt dit na verloop van tijd op en wordt je haar hard. Wax wordt eigenlijk niet hard, het blijft een beetje vettig en gaat ook niet zo snel uit je haar. Van gel doe je een grotere hoeveelheid in je haar dan wax. Daarom zijn gelpotten ook eigenlijk altijd groter dan waxpotjes.

Daarnaast geeft gel vaak een glansende uitstraling, daarentegen heeft wax dit glansende effect wat minder.

In het kort: de verschillen tussen haarwax en haargel

Geen zin om een lang verhaal te lezen? Dat dachten wij al, daarom hebben wij de verschillen kort en bondig op een rijtje gezet. Bekijk maar snel de tabel hieronder met de verschillen tussen gel en wax.

 

Gel Wax
Glans effect Minder glans effect
Droogt op en wordt hard Blijft vettig
Grotere hoeveelheden nodig per keer Kleine hoeveelheid nodig per keer
Verdwijnt snel uit je haar (bijv. bij omkleden) Blijft goed zitten (bijv. bij omkleden of dragen van een hoofddeksel)
Met water uit te wassen Met zeep uit te wassen

Heb jij nog aanvullingen? Laat het ons weten in een reactie onder aan de pagina.

Hoe krijg je wax uit je haar?

Wax uit je haar wassen is niet bijzonder lastig, echter weten veel mensen niet hoe ze het moeten aanpakken. Gebruik allereerst wel shampoo onder een warme douche. Met alleen water krijg je de wax er niet uit. Daarvoor kun je het beste een beetje een dikke shampoo gebruiken. Dunne shampoos werken niet goed genoeg.

Mocht shampoo niet voldoende zijn, gebruik dan afwasmiddel. Dit klinkt misschien raar, maar met een druppel afwasmiddel verwijder je de vette wax een stuk gemakkelijker uit je haar.